
مصطفی مصیبزاده مسئول روابط عمومی حوزه هنری گیلان گفت: شکرانۀ حضور استاد محمود رحماننژاد با حضور جمعی از هنرمندان ایران و گیلان شب گذشته در تالار مرکزی رشت برگزار شد.
مصیبزاده گفت: در این مراسم باشکوه که هنرمندان و چهرههای سرشناسی حضور داشتند، مسعود بدرطالعی دبیر این آیین عنوان کرد: گیلان هنرمندان بسیاری دارد که به خاطر خدماتشان به جامعه باید همواره قدردانشان باشیم. وی با بیان اینکه ۲۵ سال است این نکوداشت در گیلان برای هنرمندان و اهالی فرهنگ برگزار میشود، گفت: برای قدردانی از هنرمندان استان باید دستگاههای فرهنگی دست به دست هم بدهند و در طول سال دستکم چند برنامه شکرانه برگزار شود، وگرنه با توجه به تعدد هنرمندان برجسته این فرصت برای بسیاری از این عزیزان دست نخواهد داد. وی افزود بهرهگیری از شعر و آیات و روایات سبب غنای خوشنویسی است که امیدوارم جوانان ما به این هنر آیینی اقبال بیشتری نشان بدهند. بدرطالعی در پایان سخنانش با آرزوی عاقبتبهخیری برای همه هنرمندان خاطرنشان ساخت: امیدواریم که گفتار و رفتار ما با اتکا به معبود الهی یکی باشد.
استاد ابراهیم حسنی عضو پیشین شورای عالی انجمن خوشنویسان یکی از میهمانان این آیین بودند که در سخنان خود اظهار کردند: رشت، شهری زنده و انقلابی است. گیلان استانی است که مردانی چون میرزاکوچک جنگلی را در خود پرورانده است. وی با بیان اینکه امروز نکوداشت بزرگمرد گیلان استاد رحماننژاد است گفت: ایشان یک عمر در هنر خوشنویسی قدم زدند و عملکرد شایسته ایشان بشایان احترام ویژه است. وی به ویژگیهای اخلاقی و شخصیتی استاد رحماننژاد پرداخت و گفت: ایشان هم در مدیریت فرهنگی و هم در هنر خوشنویسی از سرآمدان کشور هستند و بزرگی در ذات استاد رحماننژاد نهادینه شده است.
در ادامۀ این برنامه از پرترۀ نقاشی استاد محمود رحماننژاد که توسط محمد زحمتکش از هنرمندان نقاش استان خلق شده بود، رونمایی شد.
در بخش دیگر این برنامه دکتر محمد خزاعی نماینده پیشین ایران در سازمان ملل و از دوستان استاد رحماننژاد، ایشان را الگوی صبر و تحمل دانستند و افزودند: حدود نیم قرن میشود که افتخار آشنایی با استاد رحماننژاد را دارم و با روحیات و اخلاقیاتش آشنایی دارم. ایشان شخصیت ارزشمند و اخلاقیای دارد، گویی که ذاتش را خداوند خوش نوشته است. وی با اشاره به اینکه انسان پیچیدهترین هستی خالق الهی است افزود: انسان جایگاه ارزشمندی در پیشگاه معبود الهی دارد. داشتن آگاهی، آزادی و خلق اثر از ویژگیهای بارزی است که خداوند در انسان قرار داده است، هنر نماد ظهور این سه ویژگی است. وی افزود: انجام فعالیت هنری عاشقانه، حرفهای و مستمر نام استاد را در دلها و اذهان ماندگار و جاودان کرده است.
پس از سخنرانی دکتر خزاعی، محمدنقی جلالی از هنرمندان پیشکسوت عرصه موسیقی قطعاتی را با ساز نی برای حاضران اجرا کرد. سپس محمدرضا رحمتی از اساتید خوشنویسی و استاد ناصر وحدتی قطعاتی از موسیقی سنتی و موسیقی فولکلور را اجرا کردند و پس از آن، پیام تصویری فرزند استاد رحماننژاد که عضو هیئت علمی یکی از دانشگاههای کره جنوبی هستند برای حاضران پخش شد.
در پایان استاد محمود رحماننژاد به جایگاه دعوت شدند و با حضور سیدرسول منفرد رئیس حوزه هنری گیلان، رضا ثقتی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی، مسعود بدرطالعی دبیر شکرانه، دکتر محمد خزاعی، استاد سیدمحمد حسینیپور، خانواده شهید زورمند «از دوستان استاد رحماننژاد» و تنی چند از هنرمندان، از ایشان تجلیل به عمل آمد.
استاد رحماننژاد نیز ضمن سپاسگزاری از همۀ کسانی که به این برنامه آمده بودند، عنوان کرد: هنر خوشنویسی امنیت و آرامش جامعه را فراهم میکند. وی با تاکید بر اینکه قبول برگزاری این مراسم برایم سخت بود افزود: فقط به این دلیل قبول کردم که برپایی چنین آیینهایی برای هنر و هنرمند، میتواند انگیزهبخش برای نسل جوان باشد.
رحماننژاد تصریح کرد: این برنامه تجلیل از منِ رحماننژاد نیست تجلیل از هنر خوشنویسی است. برای ترغیب نسل جوان باید از این دست برنامهها بیشتر برگزار شود. هنر خوشنویسی هنری است که هیچ راهی به ابتذال ندارد و ما خوشنویس بزهکار نداریم، چون این هنرمندان با عالیترین مفاهیم ادبی و قرآنی دست و پنجه نرم میکنند و خودِ این مواجهه سبب منزه شدن روحشان از بدیها میشود. وی در پایان با اشاره به اینکه هنر خوشنویسی را از برادر بزرگم فرا گرفتم، اظهار داشت: همسرم نیز نقش ارزندهای در زندگیم داشتند و در این محفل دوستانه کمال تشکر را از همسرم دارم.
در انتهای این مراسم از همسر استاد محمود رحماننژاد نیز به خاطر یک عمر زیستن صادقانه و شایسته در کنار یک هنرمند تجلیل به عمل آمد.
شایان ذکر است در این بزنامه هدایایی از جمله انگشتری حرم امام رضا (ع) از سوی آستان قدس رضوی، کتاب عرفان حافظ با امضای آیتالله رسول فلاحتی نماینده ولی فقیه در استان و تندیس هنر انقلاب اسلامی به همراه لوح تقدیری به امضای مادر شهید دانش حجتی به استاد رحماننژاد اهدا شد.